Kategoriarkiv: Ikke-kategoriseret

Husk Bylaugs dag i Stalden

Lørdag 22. april er der Bylaugs dag i stalden – grønfeld bygade 6. Kom og mød bylauget og hør, hvad det er vi arbejder med. På dagen bliver der hygget samt vi har nogle ting der skal gøres klar til den nye sæson. I år skal vi blandt andet renovere vores flagstænger.
Vi starter med kaffe og brød k1 9 men man kan komme hele dagen. Når vi er færdige vil der være en øl/vand samt lidt mad.

Husk tilmelding til foredraget om General Ryes march over Djursland med Vilfred Friborg Hansen

Vilfred Friborg Hansen har forsket i de dramatiske dage på Djursland for godt 170 år siden. I 1849 lykkedes det general Olaf Rye at gennemføre en af den danske militærhistories største bedrifter ved at lokke tyskerne væk fra det belejrede Fredericia og ud på Helgenæs. Kom og hør denne spændende historie omkring vores lokalområde, som også lige er udkommet i en ny bog fornylig.

Der serveres kaffe og kage

22/03/2023 19:30 i Grønfeld forsamlingshus

Tilmelding her.

Mastegruppens første status.

Se mastegruppens første brev til kommunen her. De har desuden undersøgt et par andre spørgsmål fra borgermødet:

I forhold til strålingsfare skriver planklagenævnet, at det ikke foreligger relevant dokumentation herfor, ligesom der ikke fremgår af Sundhedsstyrelsen hjemmeside, at opstilling af telemaster i nærheden af beboelse bør undgås.

På syddjurs kommunes hjemmeside kan det ses at der er givet landzonetilladelse til gittermast på 42 m ved Sletterhagevej 39, Ørby. Så det tyder ikke på at Helgenæs har kunne undgå at få en mast

Alle dokumenter ligger på google drev her. Referatet i mappen “Mødeoplæg og referater” og gruppens dokumenter under “Projekter”.

Referat fra det åbne borgermøde om masten.

Mandag, den 09-01-2023, blev der afholdt et åbent borgermøde om den nye mast. Omkring 30 personer mødte op, i forsamlingshuset, til en diskussion samt lidt kaffe og kage, som folk selv havde medbragt.

Der blev nedsat en mastegruppe til at føre dialogen videre med kommune og TDC.

Se referatet på linket herunder.

https://docs.google.com/document/d/10KbmBIM4kVQSi9KtNuH07TQcHJkKQn_4/edit?usp=sharing&ouid=114111266321484306368&rtpof=true&sd=true

Evt. fejl eller mangler, i referatet, kan sendes til:martin.amn@gmail.com