Forsamlingshuset

Grønfeld forsamlingshus

Grønfeld Forsamlingshus ligger smukt på Mols i den hyggelige by Grønfeld, med udsigt til markerne. Forsamlingshuset er det lokale samlingssted for lokale beboere og gæster, det bruges til et bredt udvalg af formål. Her er der massere af plads vi kan huse og bespise op til 110 personer. Hvad enten det er konfirmation, bryllup, kursus, barnedåb eller lign. (Brandtilsynet har godkendt det til 110 personer)

Køkkenet er veludstyret med bl.a. Industriopvaskemaskine, industriovn og 5 ltr. Kaffemaskine.

Stor flisebelagt forplads med niveaufri adgang til huset. Her er der fine parkeringsforhold. Busrute 123 (Århus – Ebeltoft) Kører via Grønfeld.

Forsamlingshuset er røgfrit og der lejes ikke ud til ungdomsfester.

Vi glæder os til at holde dit næste arrangement.

Mvh. Grønfeld Forsamlingshus.

Priser
Leje af forsamlingshus.1.800,-
Energiforbrug iflg. Måler, pr. kW.4,0,-
Rengøring, afregnes særskilt.600,-

Kontakt os her.

tlf:  60625860 eller på kontaktformularen herunder. 

  Fonden og historien bag huset

  Forsamlingshuset bliver, i dag, drevet af en lokal ejerfond, hvis formål er at støtte:

  • Driften og vedligeholdelse af Grønfeld Forsamlingshus
  • Velgørende og almennyttige interesser.

  Siden Agri-Egens Sparekasse blev stiftet i 1869, af skolelæreren Peter Kallesø, og frem til primo 2010 har der været en lokal drevet sparekasse i Grønfeld.
  Den første direktør, Peter Kallesø, og dem som kom efter ham, frem til 1996, var alle sammen lokale folk. Da man i 1996 skulle finde en afløser til Ib Johnsen måtte man dog, for første gang, se ud over sognegrænsen.
  Billederne, af disse direktører, kan ses ude til højre. Desuden hænger billederne af de lokale direktører inde i forsamlingshuset.
  Det var sparekassen, som i 1903 tog initiativ til at bygge et forsamlingshus, i forbindelse med at man byggede sparekassen på Molsvej.  Da molsvejen mange år senere skulle udvides måtte man, i 1982, flytte sparekasse og forsamlingshus til hvor det ligger idag.
  Den lokale selvejende sparekasse stoppede desværre, da man i 2010 vedtog en fusion med sparekasssen Djursland. Nødvendigheden, af denne fusion, kom af de meget store faste udgifter, som var forbundet med at drive sparekasse. Især store indbetalinger til den nationale krisefond, for banker, var forholdsvis for dyr. Der blev, i denne forbindelse, oprettet en fond der, også i dag, driver forsamlingshuset.

  I 2014 lukker sparekasssen Djursland, sin afdeling i Grønfeld, og efterlader således byen uden sparekasse.

  • Peter Andersen Kallesø (1869 - 1905)

  Vedtægter og årsrapporter